عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود شورایعالی اخلاق پزشکی به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: اخلاق پرستاری هم زیرمجموعهای از اخلاق پزشکی و زیستی است که مسایل اخلاقی را درباره پژوهش موجودات زنده بررسی میکند.
دکتر سید «عباس عباسزاده» در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری نظام پرستاری تهران با بیان اینکه در این شورا برنامه جامع استراتژیک توسعه اخلاق را طراحی و در ۳ حوزه فعالیت میکند، در ادامه اظهار کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری هم کمیته اخلاق پژوهش فعال است تا با رعایت موارد اخلاق پزشکی حقوق آزمودنیها تباه نشود.
وی با بیان اینکه در سطح دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هم کمیته اخلاق پژوهشی فعال است، افزود: این کمیتهها میکوشند تا بدون الزامات اخلاقی تحقیق و پژوهشی انجام نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود کمیته اخلاق در آموزش در معاونت آموزشی مستقر در دانشگاههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: با این کمیتهها در همه رشتهها، مقاطع و دانشگاهها در آموزش و پژوهش اخلاق حرفهای مراعات میشود.
عباسزاده با بیان اینکه در همه مقاطع تحصیلی اخلاق حرفهای توسط مدرسین تدریس میشود و مبنای نظری مورد نظر در آنجا اجرای کارگاه عملی است، ادامه داد: بدین ترتیب مسایل اخلاق بالینی بهصورت کیس مطرح میشود.
وی با بیان اینکه اخلاق بالین بخشی دیگر است که در کمیتهای در معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور فعال است، تصریح کرد: کمیته اخلاق بیمارستانی هم تشکیل شده است و در برخی بیمارستانها عملکرد مناسبی هم داشته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نظارت کمیته اخلاق بیمارستانی بر رفتارها و نحوه عملکرد است، افزود: اخلاق موضوعی وابسته به وجدان است و نمیتوان بهدرستی بر آن نظارت داشت.
عباسزاده یادآور شد: پرستاران باید به اهمیت موضوع به خوبی واقف باشند تا بتوانند به دانش کافی در اینباره دست یابند.
انتهای پیام
http://www.inot.ir/?p=370735