نتایج پژوهش پرستاری در کشور نشان داد که در موارد نیاز به تغذیه طولانی مدت از راه غیردهانی در بیماران در کما، از شیوه های جایگزین (ژژنوستومی) استفاده می شود که در این مورد اقدامی برای بیمار صورت نگرفت و به هنگام ترخیص بیمار آموزشی نیز به خانواده بیمار داده نشد.
به گزارش پایگاه خبری نظام پرستاری تهران، بیمار آقایی ۴۸ ساله کشاورز (راننده کمباین) بوده است که به دلیل خونریزی شدید از شریان بازویی دچار هایپوکسی مغزی و متعاقب آن کما به مدت ۶ ماه می شود. برای باز ماندن راه هوایی از لوله تراکئوستومی و برای تغذیه از لوله بینی به معده (NGT) استفاده می شده است. با توجه به شرایط کما و علی رغم محدودیت استفاده از لوله گوارش (حداکثر ۴ هفته)، بیمار بعد از ۵۰ روز با لوله تراکئوستومی و لوله بینی معده ای و سطح هوشیاری ۴ (از ۱۵) ترخیص شد. این امر سبب بروز مشکلات جسمی متعدد و عوارض ماندگار برای بیمار (پس از به هوش آمدن) و هزینه های متعدد درمانی برای خانواده بیمار شد.
دقت، مهارت و پایبندی به اخلاق پزشکی حداقل انتظار بیمار از کار درمان و قصور پزشکی به منزله کوتاهی در استانداردهای مراقبت های پزشکی است که انجام ندادن آن موجب خسارت جانی و مالی برای بیمار می شود. منظور از شرافت و درستکاری تعهد کادر درمانی مراقبتی به رعایت انصاف، صداقت و درستی در تعاملات شان با بیماران و حرفه است. هدف از گزارش این مورد اخلاقی، طرح مبحث شرافت و درستکاری در درمان و مراقبت از طریق معرفی یک مورد قصور درمانی – مراقبتی در بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه است.
انتهای پیام
http://www.inot.ir/?p=371879